In het kort

Opfok Noordijk is een kleinschalig prive opfok bij en aan ons huis.Welke beheerd wordt door Natascha en Ivar Borneman. Na jaren lang paardrijden, NHB deurne en studie paard & management, paard & coaching en tal van anderen opleidingen en cursussen.Ben ik Natascha fanatiek begonnen in 2002 met het trainen en opleiden van diverse paarden en pony's.En vooral probleem paarden.

Door de jaren heen heb ik heel veel ervaring opgedaan en heel veel verschillende paarden en pony's getraind.In 2003 heb ik mijn eigen dressuurtrainingstal geopend.Na jaren gehoord te hebben dat er veel problemen zijn met een hengsten opfok. Hebben wij besloten om dit zelf te doen, maar dan anders ! Op een natuurlijke manier !!

Opfok Noordijk onze prive opfok.Wij hebben aan huis de hengsten staan. Met aan de stallen 2 hectare weidegang een grote 20 x 35 meter paddock , een speelweide en een track. Ook hebben wij aan de overkant nog eens 6 tot 11 hectare weidegang.Waar de merrie's- merrieveulens en ruinen lopen. Tevens is er ruimte voor oude paarden die genieten van hun wel verdiende rust. 

Alle paarden gaan bij ons dagelijks 365 dagen per jaar naar buiten !Daarnaast kunt u en wij onze mooie ruime paddock/ rijbak gebruiken waar uw paarden gebruik van mogen maken.Het gehele jaar door !!

Omdat wij kleinschalig zijn en kleine groepen hebben is het voor ons mogelijk om ieder paard of pony dagelijks te verzorgen/trainen en te socialiseren.Onze groep aan huis is niet groter dan 15 paarden en onze groep op de  natuurweide is niet groter dan 25 waardoor u als eigenaar uw paard/pony zonder aankondiging of afspraak de weide of stal uit kan en mag halen.

Een ieder paard/pony wordt als eigen behandeld en krijgen zo hun eigen aandacht, opvoeding en voer !. Wij vinden dit heel belangrijk voor u, maar vooral voor het dier.

Bij  ons lopen de paarden niet allemaal in 1 loopstal , maar hebben de meeste allemaal hun eigen buitenstal van 2,5 bij 3 m. Wij hebben dit bewust gedaan , zodat alle paarden/pony's aan hun voeding en rust komen.En uiteraard een poetsbeurt ,waarbij wij meteen de algehele controle doen.

Er is altijd toezicht vanuit huis ! En Camera bewaking 

Wij halen kwaliteits ruwvoer van eigen land. Dit wordt dan ook onbeperkt gevoerd. Er wordt dagelijks brok gevoerd , zolang het nodig is ( s'zomers) Alle stallen worden dagelijks geheel uitgemest en de weide 4 a 6x per week. 4 tot 6 x per jaar krijgen alle paarden/pony's hun wormenkuur op basis van een mestonderzoek en worden ze netjes optijd bekapt naar behoefte.Door onze super goede en geduldige hoefsmid ARNO GOUW