Wat heeft de natuurweide te bieden ?

 

Dit is een weide /stalling voor jonge of oude paarden die zo veel mogelijk buiten willen of moeten lopen. De paarden lopen bijna het gehele jaar buiten in de wei. De weilanden die we hiervoor gebruiken zijn grote stukken weiland in een bos rijk gebied. Dit zorgt voor een natuurlijke beschutting tegen wind en biedt altijd de mogelijkheid voor schaduw als de zon te heet wordt. Daarnaast worden er verplaatsbare schuilvoozieningen geplaats

Ook zijn er vanuit de weide mooie rij of wandel gelegenheden.

Als het gras niet voldoende meer groeit om de paarden voldoende eten te geven, plaatsen wij ruiven waaruit zij eigen hooivan ons land kunnen eten.

Als het weer in de winter echter te slecht wordt bieden wij de paarden, tijdelijk, een stalling met uitloop aan huis. Alle paarden worden door ons dagelijks gecontroleerd en verzorgt.

De hoefsmid komt om de 6 a 8 weken zijn ronde doen en ook de veearts ( 3 min afstand ) komt regelmatig een bezoekje brengen. Dit om alle paarden via een schema te ontwormen en te vaccineren 

Deze stalling heeft het grote voordeel dat u hier uw paard/ pony voor een zeer bescheiden prijs en op een natuurlijke manier correct op laat groeien of toch een mooie oude dag kunt bieden in een prachtige natuurlijke omgeving. Waar hij/ zij paard mag en kan zijn.